Bereiken Wat Je Wilt Bereiken, Succesgewoonten Van Topondernemers #9

Sep 26, 2019

 

Transcript

Bereiken wat je wilt bereiken, daar gaat deze aflevering over. En daar zit een hele filosofie EN methode achter. Maar voordat ik daar op in ga, abonneer even op dit kanaal hieronder. Eén eenvoudige klik. Hoe je kunt bereiken wat je wilt bereiken? Ik zal het hier uitleggen.

Hoe je kunt bereiken wat je wilt bereiken begint natuurlijk met WETEN wat je wilt bereiken. Als je niet weet wat je wilt is de kans ook niet erg groot dat je het zal realiseren. Wat wil je precies? De meeste mensen weten wel wat ze niet willen maar het lastige daarvan is, hoe ga je iets bereiken wat je niet wilt. De taal van je brein is in beelden, in geluiden en in gevoelens en wanneer je gericht bent op wat je niet wilt zul je daar dus plaatjes van maken in je gedachten, met geluiden en gevoelens. Denk maar eens even niet aan die roze olifant. Precies. Je dacht aan een roze olifant. En vaak is het nog best lastig om die gedachte kwijt te raken. Dat lukt eigenlijk alleen door ergens anders aan te denken. Een groene muis?

En die plaatjes, die je in je gedachten creëert, vormen de instructie aan je lichaam om er mee aan de slag te gaan (ZIE voorgaande video) en naar je perceptie, je waarnemingsfilters om daar je aandacht op te richten. (ZIE deze video). Dus wat er vervolgens wordt er dan groter? Precies, dat wat je juist niet wilt. Wat je aandacht geeft wordt groter, ook als dat niet is wat je wilt.

Dus richt je aandacht op wat je wel wilt. En hoe duidelijker je bent in wat je wilt hoe meer je RAS, je reticulaire activerings systeem je waarneming stuurt in de richting van wat je wilt. Je RAS vormt een waarnemingsfilter waardoor je voornamelijk in je omgeving dat ziet waar je je in gedachten mee bezig houdt. Toen mijn vrouw zwanger was, en ik daar dus ook best wel mee bezig was, zag ik opeens overal zwangere vrouwen, kinderwagens, en kleine babietjes, en baby winkels. En die zag ik voorheen totaal over het hoofd. Ik had daar geen enkele aandacht voor en ze bestonden dan ook niet voor mij. En nu ….. zag ik ze overal. En als je RAS je waarneming stuurt in de richting van wat je wilt zul je ook meer mogelijkheden en kansen zien om te bereiken wat je wilt. En dat is precies wat die succesvolle ondernemers voortdurend doen, hun aandacht richten en kansen zien.

Hoe duidelijker je bent in wat je wilt hoe meer ook en hoe gerichter je lichaam aan de slag gaat met wat je wilt. De instructies zijn helder en je lijf weet precies wat het moet doen. De te nemen acties zijn dus ook helder en gericht.

Maar laten we eerst maar eens kijken wat je wilt bereiken? Het is één van de eerste succesgewoonten: exact weten wat je wilt. Maak daar een kristalhelder beeld van. Wat zie je als je het doel bereikt hebt? Wat hoor je dan? En wat voel je en wat zeg je tegen jezelf. Ik hanteer eigenlijk altijd de volgende vormvoorwaarden voor een goed doel. Is het doel ……………….

1. H armonisch of Ecologisch geformuleerd
Wees ervan bewust dat je doelen, zoals wij het noemen, ‘ecologisch’ zijn. Dat betekent goed voor jezelf, goed van de ander en goed voor het grotere geheel.
Ze dienen in harmonie met je overige doelen te zijn en met de omgeving waarin je leeft. Houd in gedachten dat je weerstand oproept en jezelf zal saboteren als je je doelen niet in overeenstemming brengt met elkaar en met het grotere systeem waar je deel van bent.

2. Is het doel dat je wilt bereiken binnen de……
E igen Controle
Houd het doel binnen je eigen controle. Laat het bereiken van je doel niet afhangen van de inspanning, of de bereidheid of de goede wil van anderen. Jij bent verantwoordelijk voor je resultaten dus hou die verantwoordelijkheid waar deze hoort: Bij jou. Soms is dat best lastig om goed te formuleren. Daar moet je over nadenken.
Is het doel….

T oetsbaar 3. en Tijdgebonden, de T.
Hoe weet je dat je je doel bereikt hebt. Pas wanneer je dat helder hebt is je doel toetsbaar. Wat zie je dan? Wat hoor je dan? Wat voel je dan? Welke bewijzen heb je wanneer je op het moment bent aangekomen dat je je doel hebt bereikt? Je zult heldere criteria moeten vaststellen om te weten of je met je acties de gewenste resultaten hebt bereikt.
Ook een duidelijk tijdstip voor je doel aangeven is belangrijk voor je onderbewuste om mee te kunnen werken. Werk met een deadline want anders blijft het bereiken van je doel zich steeds verplaatsen in de tijd en wordt het vrijblijvend.

Nou 4. Is het doel…..
P ositief Geformuleerd
Dat betekent formuleer je doelen altijd positief, dat wil zeggen gericht op wat je WEL wilt. Wij denken in beelden en je kunt geen beeld vormen van wat je niet wilt. Je kunt gewoon niet zeggen: ‘denk eens niet aan een roze olifant’, zonder dat je er direct aan denkt. Het is onmogelijk. Het enige wat je kunt doen is je aandacht richten op wat je dan wel wilt. Ik wil geen pijn wordt ‘ik wil me prettig voelen’. Ik wil geen herrie om me heen is ‘ik wil rust ervaren’. Enzovoorts

Dan.. Doe …..
A lsof het doel al bereikt is.
Dit is een zeer belangrijke. Wanneer je net doet alsof je doel al bereikt is zul je in de gemoedstoestand en daarmee in de energie, de vibratie komen van die doeltoestand. Formuleer het doel daarom in de tegenwoordige tijd. In de niet-fysieke wereld van je gedachten is je doel dan al bereikt. En je bewustzijn doet er vervolgens alles aan om de fysieke wereld in overeenstemming te brengen. Dus de resultaten in de fysieke wereld zullen daarop volgen. Mits er niet iets is in je denken dat daar tegenin druist. We noemen dit principe ook wel eens ‘de wet van aantrekking’. Het is alsof je de dingen die je je voorstelt en waar je stellig in gelooft daadwerkelijk naar je toetrekt: wat je aandacht geeft wordt groter.

Dan.. Is het doel ……in
D etail geformuleerd.
Maak de doelen zo duidelijk en gedetailleerd mogelijk. Hoe meer details je geeft hoe gemakkelijker je onderbewustzijn er mee kan werken, hoe duidelijker de instructies naar je lichaam zijn en hoe doelgerichter je gedrag is.
Hiermee zorg je ervoor dat je op dezelfde frequentie afstemt als de wenstoestand die je wilt ervaren. (ZIE ook deze video). Het is namelijk zo dat het voor het lichaam niet uitmaakt of iets echt is of ingebeeld. Als ik me levendig voorstel dat ik mijn doel heb bereikt, voelt dat ook goed, ben ik op de juiste frequentie afgestemd om het te ervaren en gaat mijn lichaam aan de slag alsof het al echt zo is. En vervolgens zal het zich in de fysieke werkelijkheid aandienen.

En dit principe bepaalt de uitstekende werking van mentale training in de sport. Top-sporters stellen zich vooraf aan de wedstrijd voor hoe ze hun sportactiviteit op een perfecte wijze uitvoeren en hoe ze winnen of als eerste over de finish komen. Het gevolg is een grotere prestatie dan zonder deze voorstelling mogelijk had geweest.
En een mooi voorbeeld is dat van Marylin King, de Olympische atlete uit de jaren ’70, die door een auto-ongeluk niet in staat was om fysiek te trainen voor haar laatste grote Olympische Spelen. En toch speelde ze het klaar om tweede te worden door zich als voorbereiding in gedachten voor te stellen hoe ze haar spieren trainde en hoe ze de Olympische onderdelen perfect uitvoerde. En dat deze mentale training, door deze mentale training behaalde ze toch het onmogelijk geachte zilver.

Als je weet wat je wilt en je formuleert je doelen volgens HET PAD dan wordt de kans vele malen groter om je doelen te bereiken dan dat je dat aan het toeval overlaat. En zit nog wel een addertje onder het gras. Als je onderbewuste namelijk, je onderbewuste programmering niet meewerkt aan het behalen van je doelen kun je nog zo hard werken maar dan wordt het bereiken een lastige worsteling. En hoe dat werkt en hoe je daar uit kunt komen leg ik in de volgende video uit. Dus abonneer je even op dit kanaal en druk op de bel zodat je op de hoogte blijft van elke nieuwe video over succesgewoonten.

Voor nu: je hebt alles in huis om te slagen. Leef bewust en geniet van het leven. Op jouw succes!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.