Doen waar je blij van wordt

Dec 06, 2019

transcript

Doen waar je blij van wordt is één van de succesgewoonten van topondernemers. Hoe kun je immers succesvol en gelukkig worden als je doet waar je niet blij van wordt? Dat kan niet. Je houdt het niet vol. Het komt niet over bij anderen. En zeker niet bij jezelf. Er zit geen enkele overtuiging achter. Je wordt er droevig van. En je omgeving wordt dan weer droevig van jou. Het put je uit. STOP!

Doen waar je blij van wordt dus. Ik leg je in aflevering #20 uit hoe de topondernemers dat doen en waarom het zo goed werkt. En natuurlijk hoe jij dat ook kunt doen. Want deze video gaat immers om jouw succes. Oh ja, wel even abonneren graag. Doen waar je blij van wordt dus.

Intromuziek

Doen waar je blij van wordt. Het klinkt heel simpel en logisch. Als je doet waar je blij van wordt is dat ook meteen het liefste dat je doet. Ons hele biologische systeem is zodanig gebouwd dat we gericht zijn op plezier willen verkrijgen en pijn willen vermijden. Dus als je ergens blij van wordt blijf je dat opzoeken en kun je daar oneindig lang mee bezig zijn.

En daarom werkte topondernemer Kees de Jong in zijn jongere jaren 100 uur per week en nu overigens nog maar!! 60 tot 70 uur. Gewoon omdat dat dat het liefste is wat hij doet, omdat het hem energie geeft, hij er blij van wordt. Nu denken sommige mensen: ‘oh dus om succesvol te zijn moet je 100 uur per week werken. Kees de Jong doet dat immers, en Elon Musk geeft aan dat hij dat doet en zo zijn er nog een aantal bekende toppers die dat aantal uren per week met hun werk bezig is.

Maar je snapt nu ook meteen dat hier oorzaak en gevolg omgegooid worden. Niet dat je 100 uur werkt maakt je succesvol maar dat je werk doet waar je blij van wordt. En daarom werk je 100 uur. Het heeft dus als voorwaarde dat je het werk bijzonder leuk vind om te doen, zo leuk dat je niet wil stoppen omdat elk moment dat je ermee bezig bent ja word je er blij van. En, anders hou je dat ook niet vol. Sterker nog, er zijn talloze mensen die na 40 uur werken al volkomen uitgeput zijn. En waarom? Omdat ze werk doen waar ze niet blij van worden, alleen om geld te verdienen. En helaas, 80% van de mensen in de westerse landen doet werk waar ze niet blij van worden. En dan is het uitgesloten dat je er succesvol en gelukkig mee zal zijn.

Michael van Hoorne van van Hoorne Entertainment wilde al van jongs af aan iets doen waarmee hij andere mensen een fantastische tijd gaf. Hij werd er zelf blij van als hij anderen kon vermaken. Een eigen pretpark was zijn ultieme droom. En dus begon Michael op vele manieren te entertainen en mensen te vermaken. En dat doet hij nog altijd zeer succesvol en met bijzonder veel plezier.

Dave Schram was zeer gedreven om producent, regisseur, acteur, cameraman en alles te worden wat maar met filmmakerij te maken had. En die gedrevenheid maakte dat hij werd aangenomen op de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam alhoewel hij niet aan de vereiste cijfers en diploma voldeed. Daarna produceerde hij vele succesvolle films. Maar na een financieel debacle was Dave zijn drive een beetje kwijt. Wat haalde hem er weer uit? Juist ja, dat hij weer aan de slag ging met dat waar hij het meeste plezier aan beleefde. ‘Regisseren, met je poten in de klei’. Dat was waar hij blij van werd.

Marco Aarnink was van jongsaf aan bezig met ondernemen en verkopen. En zeker niet omdat hij er een hekel aan had. ‘Elk uur, zegt hij, dat je over hebt stop je toch in het bedrijf omdat je dat verschrikkelijk leuk vindt. Het kost geen moeite maar je krijgt er energie van. De trend is dat mensen minder willen werken maar als je bedrijf je passie is waarom zou je er dan minder mee bezig willen zijn? Je hobby doe je toch ook omdat je het leuk vindt.’

Als blijkt dat passie en plezier de drijvende krachten zijn achter elk succes waarom zijn er dan zoveel mensen bezig met werk waar ze helemaal geen plezier uit halen? En dan komen we vanzelf weer bij de wet van liefde, waar ik het vorige week over gehad heb. Er is maar één kracht in het hele Universum dat zorgt dat alles werkt zoals het werkt en alles gebeurt zoals het gebeurt en dat is liefde. Passie voor je werk is pure liefde voor datgene dat je doet en wilt bereiken.

En is die liefde er niet, om welke reden dan ook is er een gebrek aan liefde, dan komt dat eigenlijk altijd door angst. Angst voor het onzekere, angst om risico te lopen op schade, angst om tekort te komen, angst om te falen, angst om afgewezen te worden, angst om te kort te schieten. Maar het krankzinnige is dat juist die angst zorgt dat je tekort komt, je faalt, je afgewezen wordt, je tekort schiet. Want met je angst zit je op een frequentie waarmee je alles waar je bang voor bent aantrekt. Met die angstfrequentie zet je de waarschijnlijkheid waarin het mis gaat aan. Het is een self-fulfilling prophecy. De wet van Murphy zet je in werking.

En daarom zijn er mensen die zich te pletter werken maar weinig vreugde en succes ervaren. Mensen die zich ’s morgens moeizaam uit hun bed hijsen om naar hun werk te gaan om aan het eind van de dag uitgeput terug te keren.

Als we zouden vertrouwen dat wanneer je je aandacht richt op dat wat je energie geeft en het niet anders kan dan dat dit succes en voldoening oplevert dan wordt de angst volkomen overbodig. Dan stem je vanzelf af op die frequentie die je wilt ervaren en laat je de waarschijnlijkheid waar je niet van houdt links liggen.

Iedereen weet wat hem of haar plezier geeft, wat hij leuk vindt om te doen of te beleven. Het enige probleem dat we ervaren is dat we het idee hebben dat we daar geen of niet genoeg geld mee kunnen verdienen. Maar slechts dat idee, uit angst geboren, zorgt ervoor dat het zo is, dat je je afstemt op die waarschijnlijkheid die je helemaal niet wilt, waarin je geen of niet genoeg geld kan verdienen met wat je het liefste doet. De topondernemers bewijzen dat het wel kan. Zou je je alleen maar met heel veel plezier richten op dat wat je leuk vindt dan zou je daar ook van kunnen leven. Dan zou je afstemmen op die waarschijnlijkheid waarin je met je passie meer dan voldoende geld kunt verdienen.

Waar zou jij je de hele dag mee kunnen bezig houden, als je alle geld van de wereld had? Ga dat dan doen. Dus in plaats van je aandacht te richten op waarom iets niet kan focus je op de liefde voor je passie en stem je af op die waarschijnlijkheid waarin je met je passie bezig bent. In plaats van dat je je laat leiden door je omgeving die zegt dat je verstandig moet zijn en moet zorgen voor een vaste baan en een vast inkomen, zorg je dat je nog meer liefde steekt in dat wat je het liefste doet waardoor je zorgt voor een stevig inkomen.

En lijken de omstandigheden niet helemaal op wat je graag zou willen en raak je daardoor ontmoedigt focus dan direct op hoe je het wel zou willen hebben. Gebruik je verbeelding, fantaseer een werkelijkheid die wel overeenkomt met wat je wilt, voel vervolgens hoe goed dat voelt alsof je al helemaal bereikt hebt wat je wilt en weet dat je daarmee een werkelijkheid creëert die wel aan jouw dromen tegemoet komt. Op elk moment nu creëer je je toekomst die je straks ervaart.

Wanneer je dat eenmaal door hebt dat hoe je je nu voelt bepalend is voor hoe je toekomst eruit ziet zorg je er op elk moment voor dat je je goed voelt en met fijne dingen bezig bent. En zorg je dat je zo snel mogelijk een slecht gevoel ombuigt naar een prettige ervaring. Hoe je dat handig kunt doen? Daar zal ik volgende week een paar mooie methoden voor geven.

Voor nu: je hebt alles in huis om te slagen. Leef bewust en geniet van het leven. Op jouw succes.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.