Gedachten zijn Krachten Deel 3, Succesgewoonten van topondernemers #4

Sep 26, 2019

 

Transcript

Succesgewoonten van Topondernemers #4 Gedachten zijn krachten deel 3
Oewaahh Goedemorgen, goedemiddag, goedenavond en …………………………………………………………….. huh, goedenacht. Het is maar net wanneer je kijkt.

In deze vierde aflevering van succesgewoonten van Topondernemers ga ik met jullie in op hoe de energie van je gedachten de energie van je omgeving beïnvloedt. Als je hier niet in thuis bent zul je je wellicht verbazen. Heb je er eerder over gehoord dan word je weer bevestigd in hoe belangrijk je gedachten zijn. Gedachten zijn krachten deel 3

Gedachten zijn krachten en onze gedachten zijn een vorm van energie. Net zoals alles in ons hele universum uit energie bestaat. En die vormen van energie vormen een eenheid en de delen beïnvloeden elkaar voortdurend.

In de voorgaande afleveringen heb ik het met je gehad over hoe je gedachten je lichaam en je waarneming aansturen. Een voorbeeldje dat ik nog niet genoemd heb is de volgende: twee mensen staan bij een achtbaan. De ene persoon kan niet wachten tot zij er in mag ……….. en de ander wacht in angst af tot het moment dat hij er in moet stappen gedwongen als hij zich voelt door zijn overmoedige vrienden. Bij haar gieren de gelukshormonen door haar lijf, endorfinen, dopaminen, serotoninen, oxytocinen, ze lacht breed uit met haar handen in de lucht en voelt zich fantastisch. Het is ook nog eens super gezond want de hormonen hebben een opwekkend, pijnstillend, opbouwend en herstellend effect op het lichaam.

Bij hem gieren ook hormonen door het lijf maar die heten adrenaline, noradrenaline en cortisol. Deze zetten het lichaam op scherp voor een vlucht of vecht reactie. Het zet de opbouwende en herstellende functies van het lichaam op stop en uiteindelijk put het het lichaam uit. Wel nuttig als er echt gevaar dreigt maar niet heel gezond. Daarbij voelt hij stress en angst en zit er verkrampt bij. Niet fijn.

En wat is het verschil. De achtbaan is precies hetzelfde. De omgeving is gelijk maar de interpretatie is verschillend, de manier van denken en waarnemen verschilt en dat maakt een wereld van verschil. De twee mensen leven dan ook in totaal verschillende werelden.

Onze zichtbare wereld, en ook ons geluk en ons succes, wordt bepaald door onze manier van denken. In deze aflevering ga ik hier verder op in. In de afleveringen die hierna volgen zal ik vooral ingaan op hoe succesvolle mensen dan denken, welke focus zij hebben en hoe zij hun denken beheersen en sturen in de richting van succes en geluk.

Nu wil ik nog eens benadrukken, vanuit nog weer een andere invalshoek, hoe belangrijk en fundamenteel ons denken is voor ons succes en ons geluk.
Alles om ons heen is energie. De bekende wetenschapper Albert Einstein gaf het in zijn wereldberoemde formule aan: E = MCe . Ofwel energie en materie zijn gelijk aan elkaar. Licht is energie in verschillende golflengten en elke golflengte ervaren we met onze visuele zintuigen als kleuren en zo bouwen we een plaatje in ons hoofd op dat het beeld van de wereld die we zien weergeeft. Geluid is energie dat bestaat uit verschillende golflengten die we herkennen als hoge en lage tonen. De stoel waar je op zit is energie want als ik de atomen waar de stoel uit bestaat verder ontleed dan hou ik alleen energie over, in bepaalde golflengten. En ook onze gedachten zijn energie in bepaalde golflengten die we kunnen meten met een Electro Encefalo Gram een EEG. En al die energie vormt het universum en al die trillingen van energie lopen door elkaar en ons waanzinnig knappe zenuwstelsel bouwt uit al die trillingen een wereld die we waarnemen en herkennen in beelden, geluiden, gevoelens, reuk en smaak.

Maar al die energieën hebben ook invloed op elkaar. Onze gedachten beïnvloeden de andere energieën om ons heen. Een simpel voorbeeld wordt getoond in de reclame van rituals waarin een man bij een tramhalte begint te lachen om wat hij ziet op zijn mobieltje. Binnen no-time staat de hele tramhalte te gieren van het lachen. When you smile to the World the World smiles back. Maar ook als er iemand chagrijnig een ruimte binnenkomt heeft dat meteen een beklemmend effect en leidt dat direct tot een bedompte sfeer.

Golflengten hebben de neiging om met elkaar mee te resoneren. Als je bijvoorbeeld twee gitaren naast elkaar zet en je slaat op één gitaar een snaar aan dan zul je bemerken dat dezelfde snaar op de andere gitaar gaat meetrillen. Vergelijkbare frequenties of vergelijkbare energieën gaan met elkaar meetrillen. Dat is ook de reden dat jouw manier van denken ervoor zorgt dat je bepaalde zaken in je omgeving opvallen. Dat als je net een nieuw merk auto hebt gekocht dat je die auto plotseling overal ziet terwijl het je eerst nooit opviel. Ik weet nog goed dat toen mijn vrouw zwanger was van ons eerste kind ik opeens overal zwangere vrouwen zag of mensen met kinderwagens, babywinkels, speelgoedwinkels en nog veel meer dat met kleine kinderen te maken had. Daarvoor viel het me gewoon echt niet op. Maar zo werkt het natuurlijk ook met de voorstellingen die je maakt van je doelen. Als je die blijft denken zul je in de omgeving zaken gaan opvallen die daarmee in overeenstemming zijn. Vergelijkbare energieën beginnen mee te trillen.

Sommige natuurkundigen beweren zelfs dat het universum bestaat uit een oneindige hoeveelheid waarschijnlijkheden. Elk leven dat je je kunt voorstellen is als waarschijnlijkheid in potentie aanwezig in het universum. Waar je op afstemt met je gedachten bepaalt wat jouw realiteit wordt. Net zoals je inmiddels op een haast oneindig aantal zenders op je televisie kunt afstemmen, de zender, waar je dan uiteindelijk voor kiest, laat jou dat programma zien en ervaren. Met een afstandsbediening is dat natuurlijk heel eenvoudig. Elk nummer is één zender. Één druk op de knop en klaar. Met de oneindige waarschijnlijkheden van het universum is dat wat ingewikkelder. Jouw denken vormt de afstandsbediening en die is een heel stuk complexer dan die van je televisie. Maar langzamerhand beginnen we de handleiding door te krijgen. Afkijken van succesvolle mensen, hoe die denken, helpt hierbij. Blijkbaar kunnen zij met hun manier van denken afstemmen op die waarschijnlijkheid die voor hun succes inhoudt. Door te kijken hoe zij dat doen kunnen wij dat ook leren en kunnen wij afstemmen op die waarschijnlijk die voor ons succes betekent.

Voor nu wil je vragen om na te gaan wat je precies onder succes voor jou verstaat. Wat zie je dan als je succesvol bent, wat hoor je dan, wat voel je dan? Als je smaak en geur ook nog toevoegt maak je het plaatje helemaal compleet. Stap eens helemaal in dat plaatje van de succesvolle jij en ervaar het met volle teugen, in geuren en kleuren. Bedenk dat die waarschijnlijkheid al ergens bestaat en dat het een kwestie is van er veel mee bezig zijn om af te stemmen op die waarschijnlijkheid, die mee te laten resoneren, om die realiteit waar te maken. Succesvolle ondernemers zeggen het keer op keer als je vraagt wat het geheim van hun succes is: je moet er voortdurend mee bezig zijn.

De volgende aflevering zal ik met jullie ingaan op manieren om ons denken te sturen. De eerste ingang daarbij is ons lichaam. Want het lichaam krijgt niet alleen instructies van het brein om deze uit te voeren maar het stuurt zelf ook weer signalen naar het brein om het denken te beïnvloeden.

Voor nu: je hebt alles in huis om te slagen. Leef bewust en geniet van het leven. Op jouw succes!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.