Hoe Begin Je De Dag Goed, Succesgewoonten Van Topondernemers #8

Sep 26, 2019

 

Transcript

Hoe begin je de dag goed? Dat is een vraag die ik heel veel hoor. Om die vraag goed te kunnen beantwoorden dien je het volgende te weten: Jouw gedachten scheppen jouw werkelijkheid. Dus wil je een goede dag vormen zorg dan dat je goede gedachten kiest, direct bij het ontwaken. En hoe je dat het best kunt doen leg ik je in deze aflevering uit. Oh ja, abonneer je meteen even hieronder op dit kanaal. Hoe begin je de dag goed?

Hoe begin je de dag goed? Dit moet je weten: Je gedachten sturen je gedrag, via je lichaam. Je gedachten sturen ook wat je ziet in je omgeving, je waarneming, via je perceptiefilters, je RAS, reticulaire activerings systeem. Zie je kansen of zie je belemmeringen? Je gedachten sturen op die manier je resultaten. En je gedachten bepalen op die wijze ook je toekomst. Positieve gedachten brengen positieve resultaten en negatieve gedachten bewerkstelligen negatieve uitkomsten. En welke gedachten je hebt wordt grotendeels bepaald door …………. welke gedachten je hebt. Als je namelijk bepaalde gedachten denkt dan gaat je bewustzijn daar mee aan de haal, die gaat er op voortborduren, het gaat met andere gedachten associëren en het verhaal wordt groter en groter. Je komt in een spiraal van positieve gedachten terecht of juist negatieve gedachten, naar beneden.

En daarom is het zo belangrijk dat je de dag begint met het aanzwengelen van positieve gedachten. Begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach, want wie vrolijk kijkt in de morgen, die lacht de hele dag. Nou dit kinderliedje heeft natuurlijk wel een aloude wijsheid in zich.

Het ochtendritueel van succesvolle mensen bestaat uit die onderdelen van hun succesgewoonten die zorgen voor die initiële positieve gedachten. Het maakt niet zoveel uit wat je doet als het er maar voor zorgt dat de gedachten die je denkt gericht zijn op wat je wilt ervaren, op een positieve beleving. En de eerste 3 minuten na het ontwaken blijken de belangrijkste te zijn om je in de goede gemoedstoestand te brengen en de positieve spiraal omhoog op te starten. Voor sommigen is dat het lezen van een inspirerend boek, yoga, lichaamsoefening, meditatie, affirmaties of wat dan ook . In deze oefening bij het ontwaken combineer ik:

1. glimlachen je lichaam geeft positieve signalen aan je brein

2. ademhalingsoefeningen Je focust je gedachten en je ontspant en je geeft je lichaam ook nog de noodzakelijke zuurstof. Ik gebruik Alpha Breathing. En dat leg ik je straks uit.

3. dankbaarheid wat je aandacht geeft wordt groter. Als je aandacht richt op waar je dankbaar voor bent zul je dat meer en meer in je leven gaan ervaren.

4. meditatie/visualisatie je focust je gedachten en je denkt doelgericht in gewenste voorstellingen

5. affirmaties Ook hier gaat het weer om het richten van je aandacht op datgene wat je wilt. Je bewustzijn zoekt dan naar mogelijkheden om die voorstellingen te realiseren.
Als je de nu volgende ochtendroutine elke dag herhaalt, direct na het wakker worden, zal je dit proces van positieve gedachten denken automatiseren en zal je bewustzijn ’s morgens opstaan gaan associëren met een geweldige gemoedstoestand waarmee je positiviteit je dag inschiet.

En om de routine te starten is het in het begin handig om op de plek die je het eerst onder ogen krijgt bij het wakker worden een herinnering neer te zetten. Want voor je het weet heb je namelijk de eerste minuten van het wakker worden al gevuld met zorgen en ellende, en dat willen we voorkomen. Als je bijvoorbeeld gewekt wordt door een wekker, zet dan op de wekker een smiley of een ander teken dat je er aan herinnert om direct de ochtendroutine te starten.

Doe je mee? Oke'. Ontspan. Haal een paar keer diep adem.Sluit je ogen.
En stel je voor: Je hoort je wekker en ziet je Smiley. Bedenk iets waardoor je moet glimlachen. En glimlach dan ook. En ook als je niets kunt bedenken waarom je moet glimlachen doe het dan gewoon zonder reden.

Leg je handen in je schoot en hou je ogen gesloten. Adem diep in door je neus in 4 tellen. Drie, vier. Hou je adem 4 tellen vast terwijl je je voorstelt hoe de zuurstof je lichaam en je geest ontspant en als het ware schoonspoelt. En adem in 4 tellen door je mond uit terwijl je je voorstelt hoe alle spanning en stress met de uitademing je lichaam verlaat.

En adem dan weer diep in door je neus in 4 tellen. Hou vast 4 tellen en spoel schoon. Adem uit door je mond en laat de spanning in 4 tellen los.
Adem diep in. 4 tellen. Hou vast 4 tellen en spoel schoon. Adem uit door je mond en laat de spanning los.
Adem diep in. 4 tellen. Hou vast 4 tellen en spoel schoon. Adem uit door je mond en laat de spanning los.

Leg je twee handen op je hart.
Voel je hart en adem diep naar je hart toe.
Voel de kracht van je hart. Ben dankbaar voor je hart dat zo’n 100.00 keer per dag klopt om jou te laten leven.
Ben dankbaar voor je hart, voor het geschenk van je hart, voor de wijsheid van je hart.

En met je handen op je hart, denk aan een moment in je leven waar je ongelooflijk dankbaar voor bent, als je dat zou willen. Het maakt niet uit of het iets kleins is of groot. Ongeacht of het recent is of uit een ver verleden. Ga terug in je gedachten naar zo’n moment, stap er in en voel hoe dankbaar je bent. Voel dat prachtige gevoel van dankbaarheid. Zie wat je zag, hoor wat je hoorde en voel wat je voelde alsof je er weer bent terwijl je je zo dankbaar voelt.

Denk nu aan een tweede moment waar je je diep dankbaar voor voelt. Wat is een moment waar je je dankbaar over voelt. Stap er weer in alsof je er weer bent, adem in dat moment en voel dat gevoel van dankbaarheid. Ben er, en ervaar het nu.

Denk nu aan een derde moment waar je dankbaar voor bent. Klein of groot dat maakt niet uit. Gewoon iets waar je je echt gelukkig of gezegend door voelt. Voel je dankbaar. Ben er helemaal en voel dat gevoel van dankbaarheid.

Leg nu je handen weer terug in je schoot. En blijf gewoon rustig en diep ademhalen en stel je voor hoe een wit licht van scheppende energie bij elke inademing door je hoofd je lichaam instroomt. En bij elke uitademing stroomt het bij je handen en je voeten weer naar buiten. Adem in en weer uit. Zie en voel de energie door je heen stromen. Zie deze scheppende witte energie als gezondheid, vitaliteit, geluk en succes. Concentreer je op de betekenis van deze woorden: gezondheid, vitaliteit, geluk en succes terwijl hun energie door je heen stroomt.

Denk nu voor de komende 3 minuten aan 3 dingen die je wilt bereiken de komende tijd. Stap in elk van deze toekomstige gebeurtenissen alsof ze al bereikt zijn. 3 dingen die je succesvol maken en die je laat gebeuren, deze week, deze maand of dit jaar. Zie hoe het nu is nu je dit bereikt hebt en luister naar wat je hoort en voel wat je voelt terwijl je je doel bereikt hebt. Ervaar dat diep van binnen. Voel de voldoening, de bijdrage, het succes, de waardering en de vreugde van het behalen van dit doel. Voor elk van de 3 en doe dit voor 3 minuten. Geniet ervan. Voel de voldoening met het bereiken van elke doel.Zie het voor je alsof het al helemaal realiteit is.

En zeg nu 5 keer hardop voor jezelf de volgende affirmatie:
Ik ben gezond, ik ben volmaakt, ik ben sterk, ik ben krachtig, ik ben liefhebbend, ik ben harmonieus en ik ben gelukkig.
En laat de woorden diep tot je doordringen.
Ik ben gezond, ik ben volmaakt, ik ben sterk, ik ben krachtig, ik ben liefhebbend, ik ben harmonieus en ik ben gelukkig.
Terwijl je voelt wat de woorden voor je betekenen.
Ik ben gezond, ik ben volmaakt, ik ben sterk, ik ben krachtig, ik ben liefhebbend, ik ben harmonieus en ik ben gelukkig.
Ik ben gezond, ik ben volmaakt, ik ben sterk, ik ben krachtig, ik ben liefhebbend, ik ben harmonieus ik ben gelukkig.
Ervaar de betekenis van deze woorden.
Ik ben gezond, ik ben volmaakt, ik ben sterk, ik ben krachtig, ik ben harmonieus, ik ben liefhebbend, ik ben gelukkig.
Zeg deze woorden zodra je er maar aan denkt tijdens de dag.

En als je er klaar voor bent kun je je ogen openen.

Hoe begin je de dag goed? Nou zo dus. Wanneer je deze routine elke dag herhaalt zul je versteld staan van de effecten die er ontstaan. Je kunt er natuurlijk helemaal je eigen draai aan geven, je eigen invulling, en nog specifieker gericht op jouw gewenste situatie. Probeer het uit zou ik zeggen. Maar voordat we afsluiten, abonneer nog even op dit kanaal en laat weten hoe je deze aflevering vond, wat je voor vragen of opmerkingen hebt en hoe ik jou verder kan helpen.

Voor nu: je hebt alles in huis om te slagen, Leef bewust en geniet van het leven. Op jouw succes.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.