Hoe maak je je dromen waar?

Oct 25, 2019

Druk op de link voor de McApp

Transcript 

Deze aflevering van succesgewoonten, aflevering #14, gaat nogmaals over waarom, over jouw missie, over jouw droom. Ik vertel je hoe je jouw waarom kunt waar maken. Aan het eind van deze video deel ik een methode met je om elke belemmering bij jezelf, om je dromen waar te maken, op te ruimen. Want uiteindelijk ben jij de bron van alles wat je bereikt en waar maakt.


Maar voor ik verder ga, abonneer even hieronder. Elke donderdag nieuwe inzichten over succesgewoonten van topondernemers. En vandaag dus een methode om automatische belemmerende gedachten om te buigen. Abonneer even……


Intro-muziek


We hebben het in aflevering #12 gehad over beginnen met waarom. Wat is je missie in het leven, waar kom je geïnspireerd ’s ochtends je bed voor uit? Voordat je als ondernemer aandacht geeft aan hoe en wat je doet dient allereerst het waarom, waar je het allemaal voor doet, je drijfveer en je manier van denken duidelijk te zijn. En dan heb ik het niet over geld verdienen als drive, dat volgt daar namelijk uit, maar over de waarde die je levert aan je omgeving en aan je klanten, aan je medewerkers, aan de wereld. Jouw bijdrage aan het grotere geheel waar je deel van uitmaakt.
Ik geef een voorbeeld. Wat is de missie van in mijn geval succesgewoonten.nl? Dat is de essentie waar het om draait, het WAAROM: En dat is:


Dromen waar maken, door de mentale blokkades, die de realisatie van die dromen in de weg zitten, op te heffen.


Iedereen heeft dromen. Of ze nu vaag zijn of superhelder, iedereen heeft idealen en een gewenst toekomstplaatje, waar hij of zij naar toe wil werken, waar hij of zij geïnspireerd door is. En een meerderheid van de mensen gelooft echter niet dat het bereiken van die dromen mogelijk is. Misschien wel voor anderen maar niet voor hen. Of sommigen starten met het werken aan die idealen maar laten zich te snel stoppen door tegenslag. Veel mensen achten zichzelf niet in staat die droom te leven. En dus nemen ze genoegen met minder, veel minder dan mogelijk zou zijn voor hen. En sommigen geloven erin, gaan ervoor, werken keihard, stoten hun kop maar laten zich niet stoppen, met vallen en opstaan en leven hun dromen. Hoe komt dat? Waarom zij wel, de happy few, en veel anderen niet?


Timothy Gallwey schrijf in zijn boeken over ‘the inner game’ de formule: Performance = potential – interference. Ik vertaal het met: wat je presteert wordt bepaald door waartoe je in staat bent minus wat je blokkeert. Als je tot 10 in staat bent en je blokkeert daarvan 8 hou je nog maar 2 over aan prestaties. Huh?


Het blijkt dat wij mensen in de eerste zeven jaar van ons leven zijn geprogrammeerd door onze omgeving (zie ook); ouders, gezin, docenten, familie, .. En ondanks de, over het algemeen, goede bedoelingen van die omgeving, blijkt uit onderzoek, dat de meeste ideeën die binnenkomen bij het kleine kind, zo'n 85%, ideeën die geautomatiseerd worden, negatief en belemmerend zijn van aard. Blijf af! Pas op! Dat mag niet! Daar ben je te klein voor! Dat kun je niet doen! Wie denk je wel dat je bent? Dat ben je niet waard. Dat is niets voor jou. Enzovoorts. Met als gevolg de opbouw van ideeën die zeggen:

- Ik kan het niet
- Ik ben het niet waard
- Ik verdien het niet
- Ik ben niet sterk genoeg
- Ik heb geen discipline
- Ik heb dat nooit gedaan dus…….
- Ik ben niet capabel genoeg
- Ik ben niet slim genoeg
- Zo een iemand ja, ben ik nou eenmaal niet
- Je ziet toch dat ik er niets van bak
- Ik wil er wel aan beginnen maar ja, uiteindelijk val ik toch door de mand.

En 95% van de tijd leven we vanuit die onderbewuste automatische belemmerende programmering uit die eerste 7 jaar van ons leven. En met onze bewuste geest, die wenst, droomt, een groots leven wil, hebben we maar hooguit 5% van de tijd het voor het zeggen. Als het tegenzit zetten we 1 stap in de goede richting en vervolgens weer 10 stappen terug. Alsof we aan een elastiek zitten komen we niet vooruit, worden we elke keer teruggetrokken. Ach, het is toch goed zo, ik ben echt wel tevreden. En wie het klein niet eert is het grote niet weerd. Maar dat is nu net het punt, je bent dat grote ook waard en in staat om dat te bereiken. Waarom zou je dat dan ook niet ervaren in je leven?

Vanuit veelal het goede idee van bescherming en opvoeding wordt door de belemmerende programmering een fundament gelegd voor beperking en angst. En daar is niemand schuldig aan maar het is wel goed om je daar bewust van te zijn om er iets aan te kunnen doen. Is het fundament namelijk eenmaal gelegd dan zijn dit soort ideeën en overtuigingen een ‘self-fulfilling prophecy’ die zichzelf in stand houdt. De topondernemer Henry Ford die zei: of je gelooft dat je het kunt of dat je gelooft dat je het niet kunt je krijgt altijd gelijk.

Je acht jezelf niet in staat om je dromen waar te maken. Onze waarnemingsfilters filteren vervolgens alle bewijs dat het wel zou kunnen, alle bewijs dat niet overeenkomt met wat op dat moment geprogrammeerd is, filtert het uit. En dus zouden de beperkende ideeën ons het hele leven gevangen kunnen houden en de ontwikkeling van onze talenten en mogelijkheden kunnen tegenhouden. Hoe hard we ook ons best doen vanuit de beperkende programmering zijn er genoeg redenen en excuses te bedenken waarom het toch niet kan lukken. De potentie is oneindig maar de programmering werkt tegen. We geven gas met tegelijkertijd een voet op de rem. En dat is heel weinig motiverend om door te gaan.

Er is echter hoop. Er zijn diverse methoden om de onderbewuste automatische programmering toch om te zetten. En daar werken we aan terwijl we tegelijkertijd, door te ondernemen, in actie te komen, de bewijzen leveren dat we tot heel veel meer in staat zijn, dat we onze dromen kunnen waar maken door het vóór ons te zien, er in te geloven en nooit op te geven, om er voor te werken.

De beperkende programmering, waar een meerderheid van ons last van heeft, leidt tot automatisch gedrag, tot gewoonten. Ons onderbewuste is een opslagplaats van gewoonten. En helaas, de belemmerende manier van denken, die we de eerste 7 jaar van ons leven geleerd hebben, tenminste dat geldt voor de meesten van ons, leidt tot beperkende gedragsgewoonten. En die kunnen we nu ombuigen door het onderbewuste te herprogrammeren met succesgewoonten tot gevolg. En dan…. 1 bewuste stap vooruit betekent nog eens 10 extra stappen vooruit vanuit onze onderbewuste succesgewoonten.

Wat ik graag wil is:

Dromen waar maken, door de mentale blokkades, die de realisatie van die dromen in de weg zitten, op te heffen.


En daarom heb ik een methode – de Mindset Changer – die je helpt om de belemmerende manier van denken om te buigen in een succes-mindset met succesgewoonten tot gevolg. Op de website van succesgewoonten.nl kun je die methode downloaden – zie ook onder deze video voor de link - , waarin ik je stap voor stap uitleg geef, met een werkblad en geluidsbestanden waar je uit kunt kiezen.

Vergis je niet, je moet er wel enige inspanning voor leveren - zonder actie geen resultaat - en je moet er een tijdje mee door gaan, maar het is gemakkelijker dan je denkt en in ieder geval een heel stuk eenvoudiger dan je hele leven tegen de stroom van je beperkende overtuigingen en gewoonten in te zwemmen. Dus wil jij je mindset op succes zetten ga dan naar succesgewoonten.nl en download de methode.

Voor nu, je hebt alles in huis om te slagen, leef bewust en geniet van het leven. Op jouw succes!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.