Je Manier Van Denken Veranderen, Succesgewoonten Van Topondernemers #10

Sep 26, 2019

 Transcript

Je manier van denken veranderen, daar ga ik het met je over hebben in deze aflevering. Want je kunt nog zo je best doen om je dromen te realiseren als je onderbewuste programmering niet meehelpt - je denkt voortdurend dat kan ik toch niet, dat is niet voor mij weggelegd, je gelooft er niet in - dan gaat het gewoon niet lukken. Dus verander die programmering gewoon. Maar ja, jouw onderbewuste heeft allerlei trucen om je huidige denkwijze in stand te houden. Hoe kun je dat omzeilen en toch je manier van denken veranderen zodat je succesvol kunt zijn op de automatische piloot? Ik geef je in deze aflevering een aantal mogelijkheden. Maar voordat we verder gaan abonneer je even hieronder, hier.

Hoe kun je je manier van denken veranderen? Want wat je denkt uit zich in je gedrag en in je resultaten. En dit is wat je moet weten: In de eerste 6 á 7 jaar van je leven leer je met een ongelooflijke snelheid alles wat je moet leren om je in deze aardse omgeving staande te houden. Hoe doe je dat? Door af te kijken van de mensen in je omgeving. Vooral ouders, familie, je leerkrachten laten je voorbeelden zien van gedrag en manieren van denken die je vervolgens rücksichtlos overneemt, download als het ware. Als een spons zuig je alles uit je omgeving op zonder dat je daar in staat bent om daar kritisch over te zijn. Is het goed? Klopt het wel wat ze zeggen? Is dit de enige waarheid? Je neemt alles gewoon letterlijk over.

En op die manier programmeer je je denken en je handelen. Want zonder programma’s ja kun je niet zoveel. Al die programma’s worden in je onderbewuste opgeslagen en vervolgens automatisch uitgevoerd. Lopen, praten, voetballen, waarden en normen, meningen over de wereld en over jezelf. Alles is geprogrammeerd. En dat je een spons bent komt omdat je hersenen de eerste 7 jaar van je leven overdag voornamelijk theta-golven produceren. Theta is de ideale bewustzijnstoestand voor versneld leren en zelfprogrammering. En na het 7e jaar ben je overdag voornamelijk in de Alfa en na je 12e in de Beta toestand.

Grafisch ziet dat er zo uit. Van een paar maanden voor je geboorte tot je 2e jaar ben je in Delta, onbewust. Je kunt je van die periode ook niets meer herinneren bewust tenminste. Dan van 2 tot 7 jaar is de programmeerbare fase in Theta. Een andere frequentie van je hersengolven. En hier download je dus alle informatie uit je omgeving, handige en ook onhandige informatie. Van 7 tot 12 ben je vooral in Alpha en leer je nog steeds ongelooflijk snel. En na 12 jaar ben je vooral bewust actief om te presteren in Beta. Elke dag gaan we overigens door alle fases heen als we in slaap vallen en weer uit de slaap ontwaken. Van Beta naar Alpha, naar Theta naar Delta. En dan weer van Delta naar Theta naar Alpha naar Beta.

Alles wat je geleerd hebt en automatisch doet, zoals lopen, praten, fietsen, autorijden, een muziekinstrument bespelen enzovoorts enzovoorts en ook je manier van denken, je overtuigingen, wat je gelooft dat waar is, komt vanuit je onderbewuste programmering, de harde schijf van je computer waar de programmaatjes op de achtergrond draaien en waar je dus niet over na hoeft te denken. Zo heb je ruimte om bewust en doelgericht te handelen met je beperkte werkgeheugen, ofwel je bewuste geest. Daar kun je plannen mee maken en doelen stellen en je droom willen bereiken, en rijk en succesvol en gelukkig willen worden.

Maar die capaciteit van die bewuste geest is maar heel beperkt. Met je onderbewuste geest kun je zo’n 200.000 keer meer verwerken dan met je bewuste geest. Dus zodra je bewuste geest, je werkgeheugen vol zit, omdat je ergens over begint na te denken of je aandacht vervliegt ergens heen, neemt je onderbewuste geest het over en zit je weer op de automatische piloot de standaard dingen te doen en te denken, de programma’s af te draaien als het ware.

En het grootste deel van de dag worden we gestuurd door die automatische programmaatjes in ons onderbewuste, de automatische piloot, wel 95 tot 99% van de tijd. Dus je kunt bewust wel heel veel leuke dingen dromen en willen, als deze onderbewuste programmaatjes niet overeenstemmen met wat je wilt, dat niet ondersteunen, zul je elke keer merken dat je toch niet vooruit komt, dat je jezelf tegenhoudt, dat het een worsteling is of dat je het niet volhoudt. Jij wilt je fantastische onderneming starten, en je onderbewuste programma zegt je dat dat kan je toch niet, en dat ben je niet waard dat je zoveel verdient, en dat je hebt veel te weinig ervaring om dat te doen, je bent niet slim genoeg enzovoorts.

Je bent een tijdje goed op weg met je zaken en plotseling loopt het niet meer en doe je de dingen niet meer die je weet dat je wel zou moeten doen. Want op de één of ander manier heb je dat in de eerste 7 jaar van je leven geleerd van je omgeving. De temperatuur van de thermostaat van je prestaties – hoe hoog - is daar bepaald en je schiet elke keer weer terug naar die vastgestelde waarde. En het lastige van die tegenwerkende programmaatjes is dat nieuwe informatie door diezelfde programma’s wordt uitgefilterd en gewoon niet binnenkomt. De programmering, jouw manier van denken, is heel hardnekkig. Je onderbewuste zit eigenlijk potdicht.
Tenzij je in staat bent om je onderbewuste open te zetten zodat je kunt gaan herprogrammeren. En dat kan op verschillende manieren. Er is dus wel hoop………..

1. door iets heel traumatisch mee te maken waardoor je plotseling wel anders moet gaan denken. De schok is zo groot dat je onderbewuste in één keer gereset wordt. Dat heb je echter niet helemaal zelf in de hand en ik zou het ook niet aanbevelen als handige methode om anders te leren denken.

Maar 2. door iets heel veel te herhalen. Herhalen is sowieso de manier waarop het onderbewuste leert. Ga maar eens een nieuw muziekstuk instuderen of een nieuwe vaardigheid leren. Je zult eerst heel bewust moeten nadenken en bij elke aanslag op je piano of gitaar en als je het genoeg hebt herhaald, en nog eens en nog eens en nog eens, dan kun je het op den duur zonder er over na te denken, automatisch en heb je tijd en ruimte over om er gevoel in te leggen of zo of bijvoorbeeld met je publiek contact te maken, terwijl je speelt.

En als je de tegenwerkende programmaatjes van je onderbewuste wilt herprogrammeren kun je dat dus doen door de instructie aan je onderbewuste heel veel te herhalen. Je ziet dan ook dat diverse succesvolle mensen veel gebruik maken van affirmaties die ze heel veel herhalen. Woorden en zinnen die weergeven wat ze willen. Mohammed Ali, de grootste bokser ooit, zette zijn dromen om in korte versjes die hij voortdurend herhaalde. Float like a butterfly, sting like a bee. En vooral aan zijn gevecht tegen, vooraf aan zijn gevecht tegen Joe Foreman.: It will be a killer and a chiller and a thriller when I get the gorilla in Manila. En dat bleef hij maar herhalen en zo programmeerde hij zichzelf voor success door die voortdurende herhaling.
Arnold Schwarzenegger, de grootste bodybuilder ooit volgens mij, had overal in zijn huis plaatjes hangen met voorbeelden van bodybuilders die hem steeds weer herinnerde aan zijn droom en doelstellingen. En visualisaties zijn ook een voortdurende herhaling van wat je wilt waarmee je je bewustzijn programmeert om op een bepaalde manier te denken of de focus te richten.

Maar ook een veelheid van topsporters gebruikt affirmaties en visualisaties en beroemdheden als Jim Carrey, Oprah Winfrey, Will Smith, Jennifer Lopez, Toni Robbins zijn er heel duidelijk in dat affirmaties enorm hebben bijgedragen aan hun succes.

Nou, de uitdaging is dat je die affirmaties steeds weer moet herhalen terwijl je het langdurig moet volhouden. WAnt je onderbewuste laat in de Beta toestand eigenlijk alleen informatie toe die bevestigt wat het al weet of gelooft. In het begin zie je eigenlijk nauwelijks resultaat en pas na langere tijd begint het te werken omdat de oude tegenwerkende programma’s van je onderbewuste uiteindelijk overgeschreven worden en je manier van denken verandert. En daarom……….

hebben we 4 Nee ik ben pas bij 3. In hypnose wordt je in trance gebracht, ofwel in de Alpha of Theta toestand, en geeft de hypnotiseur je bewustzijn suggesties die vervolgens opgepikt worden door je onderbewuste. De typische toestand waarin je het meest openstaat voor suggesties is die van Theta. En daarom zorgt de hypnotiseur eerst voor een diepe ontspanning, zo relaxed dus dat je in Theta uitkomt. Hulp van een hypnotiseur bij het herprogrammeren is dus ook een hele goede methode die je kunt toepassen. En er zijn ook allerlei methoden voor zelfhypnose en zelfsuggesties. En zo kom ik bij ……

Wel 4. Aangezien we elke dag alle frequenties van de hersengolven doorlopen kunnen we het moment waarop we in Theta verkeren – en dat is dus de best programmeerbare toestand waar je het meest openstaat voor nieuwe suggesties, de toestand die dus in hypnose wordt gebruikt om open te staan voor veranderingen van je manier van denken – die Theta toestand kunnen we dus gebruiken om onszelf positieve suggesties te geven. Want als je in slaap valt ga je sowieso door de Theta fase heen voordat je in de diepe slaap, in de Delta toestand uitkomt. Wanneer je voor het slapen gaan een koptelefoon opdoet met een geluidsopname met de juiste suggesties en affirmaties zal je onderbewustzijn daar in Theta voor openstaan en deze overnemen. en op die wijze wordt je onderbewuste programmering overschreven in de richting van je doelen, je wensen en je dromen.
Ik kan het! Ik kan alles bereiken wat ik wil! Ik ben het waard dat ik veel geld verdien! Ik zie mezelf als een succes! Hoe gedetailleerder je de omschrijving geeft hoe beter je onderbewuste er mee aan de slag kan gaan. Kijk nog maar eens even naar deze video over het stellen van doelen. En als je onderbewuste met de positieve programmering vervolgens 95 tot 99% van de tijd zijn werk doet gaat dat dus in de richting van je doelen en dromen, automatisch.

Begrijp wel, je oude programmering is niet van de ene op de andere dag ingevoerd maar heeft er 7 jaar over gedaan. Verwacht dan ook niet dat je met twee avondjes je koptelefoon op bij het slapen gaan meteen allemaal positieve overtuigingen hebt en een heel nieuw leven door een volledig nieuwe programmering van je onderbewuste. Geduld is een schone zaak. Maar hou het een tijdje vol een je kunt niet anders dan resultaten bemerken in hoe je je voelt en wat je voor elkaar krijgt, hoe je tegen jezelf en de wereld aankijkt en in je resultaten in die wereld.

De volgende aflevering ga ik in op een aantal eenvoudige succesgewoonten die je jezelf kunt aanleren die dit proces verder kunnen ondersteunen. Abonneer dus nog even op dit kanaal.

Voor nu: je hebt alles in huis om te slagen. Leer bewust, leef bewust en geniet van het leven. Op jouw succes!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.