Jouw Ideale Toekomst Creëren

Nov 08, 2019

Download het script voor de Future's History hier

Transcript:

Jouw ideale toekomst creëren. Aflevering #16 gaat over de start van elke creatie en dat is de gedachte van datgene wat je wilt vormgeven. Alles is steeds twee keer gecreëerd. Eerst in gedachten en daarna in de werkelijkheid. Eerst in de Mind en daarna in de Fysieke realiteit. En geloof het of niet jouw hele toekomst heeft zijn beginpunt in de Mind. Elke succesvolle ondernemer ziet zijn succes voor zich, heeft een visie, in gedachten. En hoe meer aandacht en energie daar naar toe gaat hoe groter de kans is dat die visie realiteit wordt.

Maar voordat ik een handige methode uitleg om je visie te realiseren, abonneer even op deze, door op deze abonneerknop te drukken. Elke donderdag een nieuw inzicht in de succesgewoonten van topondernemers.

Intro muziek

Kun je je voorstellen dat je met een aantal mensen in gesprek bent die heel enthousiast zijn over het product dat jij te bieden hebt? Jij vertelt vol passie en zij stellen geïnteresseerde vragen. Kun je je dat voorstellen?

Ja natuurlijk kun je dat. Je kunt je alles voorstellen wat je maar wilt. Leuke dingen en ook een hoop onzin. En vaak gaan je gedachten met je op de loop. Omdat het overheersende idee in onze cultuur nog altijd is dat de buitenwereld die we ervaren met onze vijf zintuigen los van ons staat denken we dat die gedachten niet van invloed zijn. Echter, vanuit de natuurkundige wetenschap wordt het steeds overtuigender dat de wereld die wij waarnemen de wereld is die wij in onze gedachten eerst gecreëerd hebben. Of beter gezegd: op afgestemd hebben.

Als je de wereld om je heen wil veranderen dan zul je je zelf, ofwel je manier van denken moeten veranderen. Als je blijft denken wat je altijd dacht zul je steeds weer dezelfde wereld waarnemen. De wereld is een spiegel waar je in kijkt. En bevalt het niet wat je ziet dan heeft het geen zin om het spiegelbeeld aan te passen. Je zult met het origineel aan de slag moeten gaan. En niet iedereen wil die verantwoordelijkheid nemen maar pak je die dan heb je direct een ongekende macht tot je beschikking. Jij bent de schepper van jouw werkelijkheid.

Oké, zul je zeggen, laten we ervan uitgaan dat het zo werkt. Met je gedachten creëer je je toekomst. Hoe kan ik dat dan het beste aanpakken? Nou, dat is toevallig dat je dat vraagt.

De methode die ik met je zal doornemen heb ik zelf zo’n 20 jaar geleden van Warren Ziegler geleerd in zijn training Enspirited Envisioning. Toen ik deze voor het eerst bij de begeleiding van grote veranderingen in organisaties ging toepassen, als adviseur, zag ik menig wenkbrauw omhoog gaan. En telkens na een paar maanden tot een half jaar vertelden de leidinggevenden me vervolgens dat de veranderingen nog nooit zo soepel waren verlopen en dat alles wat ze zich met hun medewerkers voor hadden gesteld tijdens de begeleiding ook gerealiseerd was. En hoe meer je begrijpt hoe onze gedachten creëren hoe logischer dat ook is.

Laten we gewoon starten met een basisversie. De methode heet de Future’s History. De geschiedenis van de toekomst. Je stapt straks in gedachten in je toekomst, laten we zeggen eind van het jaar 2030 en je kijkt rond, je luistert, je ziet en voelt wat er dan gebeurt. Omdat het jouw verbeelding is waar je mee werkt mag je er het ideale plaatje van maken. Laat je niet tegenhouden in je verbeelding door zaken die nu spelen of ideeën die je nu hebt over wat mogelijk is en onmogelijk is. Alles kan. Belangrijk is wel dat je je voorstelt dat het al helemaal gerealiseerd is. Net alsof. Je denkt 2030, je bent in 2030, je leeft 2030. Doe je mee?

Oké, omdat we onze gedachten gaan focussen op onze ideale toekomst is het handig om stil te worden. Ga rustig zitten, rechtop met je voeten plat op de grond.

Haal een paar keer diep adem.

En terwijl je uitademt laat je alle spanning en zorgen los. Je richt je aandacht even helemaal op je ademhaling, in en uit.

Sluit nu je ogen en zie voor je hoe het is in het jaar 2030, van een afstandje, ergens daar.

Je ziet dat je gelukkig en succesvol bent. Je leeft je leven precies zoals jij dat altijd wilde.

Kijk er maar van een afstandje naar en zie hoe ideaal die toekomst is.

Stap er vervolgens helemaal in. Alsof je uit een tijdcapsule stapt en in het jaar 2030 terecht bent gekomen. Kijk eens om je heen als je deze morgen in 2030 wakker wordt en nog in je bed ligt.

Wat zie je dan?

En wat hoor je?

Hoe voelt het om aan een nieuwe vreugdevolle dag te beginnen?

Wat zeg je tegen jezelf?

En zie hoe je fantastische huis eruit ziet en met wie je bent.
Welke geluiden hoor je?
Bemerk hoe je je voelt en waar je dat voelt in je lichaam.
Bekijk jezelf in de spiegel en merk hoe tevreden je bent met wie je bent.
Wat doe je deze dag?
Kijk naar de activiteiten die je doet. Laat het gewoon gebeuren terwijl je de geluiden om je heen hoort als je bezig bent met waar je mee bezig bent. De wind door je haar, of de geuren en smaken die je bemerkt. Ben er helemaal.
Welke mensen zijn er om je heen? Kijk met wie je samenwerkt.
en op welke manier je samenwerkt.
Voel nogmaals hoe je je voelt.

En nu je bezig bent met waar je mee bezig bent in het mooie jaar 2030 vraag ik je om eens terug te denken aan 10 jaar terug. Vanaf het moment dat je jezelf de oefening Future’s History ziet doen in 2020 tot nu dat je in in dit jaar 2030 in je ideale situatie bent, is het één en ander gebeurd.

Kijk naar de stappen die je gezet hebt, die jou uiteindelijk hier hebben doen belanden.

Zie de besluiten die je genomen hebt om hier te komen.

En bemerk ook de enorme moed die je hebt gehad om deze stappen te hebben gezet.
Zie welke belemmeringen je hebt overwonnen.
En merk hoe je zelf veranderd bent.
Welke belemmerende ideeën heb je losgelaten? En wat is er nu voor jou waar, wat moet er wel waar zijn nu je hier bent aangekomen, in deze ideale situatie?

Zie je vroegere zelf van een afstandje terwijl je kijkt wat er allemaal veranderd is sinds 2020.

En nu,2030, wat is het grote doel in jouw leven?
En wie ben je nu, hoe zie je jezelf? Hoe zou je jezelf omschrijven.
Wat is er nu belangrijk en wat moet er waar zijn?
Wat kun je nu allemaal?
Kijk nog eens rond, kijk naar wat je doet en in welke omgeving.

Je weet nu hoe het is om in deze ideale situatie te zijn, wat je aan het doen bent en hoe het voelt. Je weet ook hoe je hier gekomen bent. Als jij je jongere zelf in 2020 zou willen adviseren wat zou je je jongere zelf dan voor adviezen geven?

Schrijf deze op, samen met de stappen die je gezet heb en neem ze mee terug naar 2020.

En als je weer voorzichtig uit de toekomst in de huidige tijd bent aangekomen is het handig om de adviezen op papier te zetten voordat je ze vergeet. Ze zijn namelijk goud waard.

Dit is de future’s history in zijn basisvorm. Vier stappen: van kijken naar de toekomst van een afstandje, naar erin stappen en ervaren hoe het is, naar terugkijken hoe je er gekomen bent, naar teruggaan met een plan.

Doe deze vorm van visualiseren regelmatig, in ieder geval 1 keer per maand, zodat je weet waar je heen gaat en ook weet dat het de moeite waard is. Want alleen als je er in gedachten bent geweest weet je hoe je er moet komen. En door zoveel mogelijk, alsof het al werkelijkheid is, in jouw ideale toekomst te stappen stem je steeds weer af op die frequentie van de werkelijkheid die jij wilt ervaren.

Op onze website kun je het basisscript van de Future’s History vinden. Zie voor de link hieronder. En vergeet niet te abonneren op dit kanaal. Elke donderdag een nieuw inzicht en een nieuwe bijdrage aan jouw succes.

Voor nu: je hebt alles in huis om te slagen, leef bewust en geniet van het leven. Op jouw succes.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.