Van Droom Naar Realiteit

Dec 11, 2019

transcript:

Van droom naar realiteit. Wil jij al je dromen realiseren? Dat kan. En ik maak geen grapje. Iedereen is in staat om al zijn dromen te realiseren. Als je deze niet zou kunnen realiseren zou je de dromen ook nooit hebben. Alles wat je je voor kunt stellen kun je bereiken. Het enige is dat we onszelf vaak heel erg in de weg zitten om dat voor elkaar te krijgen omdat we niet weten hoe het proces werkt.

In deze aflevering #21 geef ik je een methode die de topondernemer bewust en vaker nog onbewust gebruikt om zijn ideeën om te zetten in successen. Van droom naar realiteit. Vergeet niet te abonneren hé. Hier hieronder hé. En zo gaat het ook bij mij van droom naar realiteit.

Intromuziek

Van droom naar realiteit. De wet van liefde (zie hierboven) de wet van liefde zegt dat, door je ideale droom te verbeelden, de droom waar je dus liefde voor voelt, en met intense emotie te voeden, je afstemt op die waarschijnlijkheid in het Universum waarin je droom al gerealiseerd is. Als een televisie waarmee je op een bepaald tv-programma in de ether afstemt.

Stap eens even af van het idee dat er maar één werkelijkheid is waarbinnen we allemaal leven en waardoor we bepaald zouden worden. Dat is namelijk niet zo. Iedereen leeft in zijn eigen werkelijkheid. Een oneindig aantal werkelijkheden naast en door elkaar.

Een simpel voorbeeldje is dat van twee mensen in het bos. De één ervaart de frisse boslucht en geniet van de bosgeluiden. De ander baalt van de modder aan zijn schoenen en de vrieskou die aan zijn oren trekt. Waar je je aandacht op richt, wat je op een bepaald moment belangrijk vindt bepaalt de wereld waarin je leeft.

We kennen allemaal het verschijnsel van selectieve perceptie, dat je alleen dat ziet wat voor jouw van belang is, dat past in je wereldbeeld. En zo kan het zijn dat iemand in de meest barre omstandigheden een volkomen gelukkig leven leidt terwijl een ander die van alle gemakken voorzien is een depressief en treurig bestaan leeft.

Of dat de één, opgegroeid in de achterbuurten van de stad, een succesvol en integer bestaan leidt terwijl zijn oude vrienden in de criminaliteit zijn terecht gekomen. Wat je ziet en ervaart is hoe je denkt, interpreteert en hoe je keuzen maakt. Het komt van binnenuit. De wereld is voornamelijk een spiegel waarin je jezelf ziet. Ga je uit van een wereld buiten jou dan heb je daar heel weinig over te zeggen. Je bent overgeleverd, slachtoffer. Maar als jouw manier van denken de wereld waarin je leeft bepaalt dan heb jij alle macht want jouw manier van denken bepaal je zelf.

En de topondernemer kiest er bewust of onbewust voor om uit te gaan van zijn eigen kracht en verantwoordelijkheid. Waar hij zich mee bezig houdt in zijn gedachten is wat hij creëert in de wereld en niet andersom. Topondernemers zijn alles behalve slachtoffers van omstandigheden.

De natuurwetenschappen wijzen ook meer en meer in die richting. Alles in het Universum bestaat uit energie in een oneindige hoeveelheid frequenties. En deeltjes materie flitsen aan en uit afhankelijk van degene die observeert, ofwel de aandacht die er al of niet op gericht is. Wat je aandacht geeft wordt niet alleen maar groter. Wat je aandacht geeft creëert een realiteit.

Stel je nu dit model van de werkelijkheid eens voor. Het wijkt af van wat we gewend zijn maar het geeft fantastische verklaringen voor wat we om ons heen zien zoals dat de één in een baan burn-out raakt terwijl de ander in diezelfde baan blaakt van positiviteit. De self-fulfilling prophecy, het placebo en ook het nocebo-effect, de kracht van doelen stellen en van vertrouwen,, krijgen een eenvoudige verklaring. En ook als we kijken naar succesvolle mensen. Waarom zij wel en vele anderen, die ook wel willen slagen in het leven, niet. De topondernemers richten zich met overtuiging op hun doelen, zien het voor zich alsof het al bereikt is, zijn positief en optimistisch gericht, hebben een krachtige instelling, geloven in zichzelf en hebben alle vertrouwen dat het bereikt wordt wat ze willen.

Stel je dus dit model van de werkelijkheid voor: Het model van de werkelijkheid waarin alles wat kan gebeuren als een waarschijnlijkheid in het Universum aanwezig is. Het Universum of Alles-Wat-Is, noem het oneindige intelligentie of God of Allah of hoe dan ook, is compleet en omvat al het mogelijke. Door je verbeelding te gebruiken, gevoed met de energie van sterke emoties, stem je af op de frequentie van één van de oneindige waarschijnlijkheden en zet je die aan, net als een televisieprogramma, zodat je hem in deze werkelijkheid kunt ervaren. En dit kan twee kanten op. Of je maakt je een voorstelling van wat je niet wilt door te piekeren en zorgen te maken, door angst en beven, gevoed door negatieve emoties van boosheid en verdriet en teleurstelling. En dat is wat dan wat je aanzet en dus zal ervaren.

Of je maakt je een voorstelling van wat je wel wilt, gevoed door positieve emoties van liefde, dankbaarheid en verlangen. En dat is wat je dan aanzet en ervaart. En als je nu kijkt naar waar je je in gedachten het meest van de tijd mee bezig houdt dan weet je dat dit klopt met hoe het in de werkelijkheid is. De omstandigheden die we meemaken kunnen we vervloeken of anders willen maar de realiteit op dat moment is gewoon wat het is. Verspil geen moeite om het anders te willen dan dat het is. Wat je wel kunt doen is op een nieuw programma afstemmen, die nieuwe waarschijnlijkheid aan te zetten om deze vervolgens te beleven. En daar zijn die topondernemers dus goed in. Ondanks de omstandigheden, waar iedereen ze vertelt dat het onzin is wat ze willen, zijn ze in staat om te focussen op wat ze willen, gebruiken ze hun verbeeldingskracht, tegen wil en dank, om hun ideaal voor te stellen.

Talloze schrijvers, sprekers, meesters, spirituele leiders en persoonlijke ontwikkelings trainers maken dit principe al jaren duidelijk. En de topondernemer doet dit proces als vanzelfsprekend bij alles wat hij bedenkt en in gang zet om dat succesvol te maken. Dit is een cruciale stap in het realiseren van je dromen, in het succesvol ondernemen en in het gelukkig leven. Wat de omstandigheden ook zijn, je kunt altijd focussen op een gewenste situatie. En de volgende methode helpt daarbij, van droom naar realiteit.

Stap 1.
Het begint altijd met een voorstelling van wat je wilt, je droom of je gewenste situatie. Hoe levendiger je dat voorstelt hoe beter je de oneindige intelligentie van je onderbewuste aan het werk zet in die richting. De voorstelling kan betekenen een situatie waarin je op een bepaalde manier bent zoals vol zelfvertrouwen, slim, charismatisch, een succesvol leider, een topondernemer of wat dan ook. Of het is een situatie waarin je iets hebt, geld, een huis en auto, vrienden, respect, waardering of wat dan ook. Of beiden natuurlijk. Het is in ieder geval een toestand waarin je uitermate tevreden en gelukkig bent, een gewenste situatie. Stel je eens voor hoe die perfecte situatie is over 5 jaar.

Als je voor jezelf zo’n situatie zou schetsen, hoe zou die er dan uitzien? Neem eens even de tijd om te bepalen hoe jouw droom, jouw ideale situatie er uit ziet. Kijk eens hoe jouw ideale leven eruit ziet over 5 jaar. Gebruik je verbeelding. Maak alles zo levendig mogelijk. Wat zie je dan? En wie zie je dan? En hoe dan? Beschrijf ze gedetailleerd of bekijk ze nauwkeurig. Wat hoor je voor geluiden. Wat zeg je? Wat zeggen mensen tegen je of tegen elkaar? Waar ben je? Waar ga je naar toe?
Je kunt wat je nu in je gedachten ziet afdoen als fantasie en niet echt of niet realistisch, maar dan heb je nog niet begrepen wat gedachten zijn: intelligente energie, waar het hele Universum mee gevuld is. Een frequentie die vergelijkbare frequenties doet mee resoneren, aanzet. Alles wat je je kunt voorstellen kun je ook bereiken. Anders zou je het je niet kunnen voorstellen. Het is er namelijk al. Net als een televisieprogramma in de ether. Het is slechts een kwestie van er op afstemmen om het te ervaren. En dat doe je door het je levendig voor te stellen met een gevoel alsof het al bereikt is.

Stap 2
Stap nu eens helemaal in dat ideale plaatje. Alsof je er helemaal bent. De toekomst is gewoon nu. Trek die gewenste situatie, die gewenste voorstelling als het ware aan. Ervaar hoe het is. Kijk nog eens om je heen wat je ziet en luister wat je hoort. En vooral: wat voel je dan? De wind door je haren of warmte of juist kou. En hoe voel je je? Let op dat je je perfect voelt. Is dat niet zo pas dan het beeld aan totdat het wel helemaal goed voelt.
Neem even de tijd om die ideale toekomst helemaal te ervaren. Bemerk dat het goed vertoeven is waar je nu bent, dat het fantastisch voelt. Hoe je het voor elkaar hebt gekregen is nu nog niet belangrijk maar het is perfect en het voelt geweldig. Laat al je belemmerende ideeën en gedachten achter je. Die zijn hier niet van belang. Hier heb je alle hindernissen al genomen want anders zou je nu niet hier zijn. Je hoeft nog niet na te denken over hoe je dit bereikt. Ben er en maak het perfect. Fantaseer er op los. Voel hoe goed het voelt.

Stap 3
Blijf waar je bent, 5 jaren verder in de toekomst alsof het nu gebeurt. En vanuit dit perfecte gevoel en deze ideale situatie kijk je terug. 5 jaar geleden ben je een pad ingeslagen waardoor je nu hier bent. Kijk eens wat je allemaal gedaan en gekozen en losgelaten en doorgezet en overwonnen hebt zodat je nu hier bent. Welke belemmerende ideeën heb je omgebogen? Je hoeft dat niet op volgorde in de tijd te doen. Noem alles gewoon op. Om hier nu in deze situatie te zijn heb ik dit moeten doen en dat moeten laten, voor dit moeten kiezen en dat moeten loslaten.

Dan stap 4
Als je er uit bent en het hele pad hier naar toe voor je ziet en opgeschreven hebt kun je terugkomen naar het hier en nu van deze tijd. Hier zul je bemerken dat er wellicht twijfels zijn of dat je denken nog niet helemaal in lijn is met wat je wilt. Maar je weet hoe je het aangepakt hebt. Zet de stappen op volgorde, maak er een plan van en neem vandaag de eerste stap in de richting van je droom. Zet hem meteen zodat je brein weet dat je serieus bent in het bereiken van die droom.
Doe vervolgens elke dag vanuit het beeld dat je hebt van die ideale situatie, van die ideale toekomst, alles wat nodig is om daar te komen. Als je er in gedachten bent geweest weet je ook hoe je er moet komen. Hoe word je als topondernemer zo succesvol? Door er elk moment mee bezig te zijn, met die droom zoals je hem wilt hebben. En door je gedachten niet te laten infecteren met alles wat je niet wilt. Wat je aandacht geeft wordt groter. Hiermee stem je voortdurend af op die waarschijnlijkheid waarin je droom verwezenlijkt is en zul je die droom realiseren en ervaren.

Het script voor deze methode kun je downloaden van onze site. Zie voor de link hieronder. https://www.succesgewoonten.nl/pl/121130

Abonneer ook nog even op dit kanaal. Zo kunnen nog meer mensen blijvend profiteren van deze inzichten in de succesgewoonten van topondernemers.

Voor nu: je hebt alles in huis om te slagen. Leef bewust en geniet van het leven. Op jouw succes.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.