Over Ons

Een modelleringsonderzoek, een boek, een ondernemersprogramma voor HAVO en VWO leerlingen, een online training voor iedere ondernemer die weet dat afkijken bij de succesvolle ondernemer dé manier is om zelf te groeien.

LEER MEER op onze BLOG

Succesgewoonten.nl

Ton Langelaan is initiatiefnemer voor Succesgewoonten.nl. Bas van der Veldt CEO van AFAS Software is, zonder de andere topondernemers tekort te doen, de drijvende kracht achter het project.

Ton  is onderzoeker van gedrag. Met zijn passie voor persoonlijke groei, gezondheid, duurzaamheid, vitaliteit en geluk en met zijn achtergrond in de sport (leraar LO), bedrijfseconomie en NLP (neuro-linguïstisch programmeren) staat zijn hele leven in het teken van bijdragen aan succes en geluk.

Ton Is 25 jaar geleden begonnen met nlp-gedragsmodellering, onderzoek naar expertise, om de resultaten daarvan in advies en training over te dragen aan individuen en organisaties. In het begin lag de nadruk op milieu en duurzaamheid en dat is steeds meer verschoven naar persoonlijke groei in het onderwijs. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat persoonlijke groei ten grondslag ligt aan duurzaam gedrag.

Ton heeft 7 jaar aan de PABO lesgegeven als bewegingsdocent, tutor/docent leerpraktijk, coach voor zij-instromers, stagebegeleider, examinator en trainer NLP voor leerkrachten. In die tijd heeft hij samen met Willem Plomp het boek - voortkomend uit een gedragsmodelleringsonderzoek bij 8 uitstekende leerkrachten - 'de excellente leerkracht' geschreven. In die periode is hij begonnen met de NLP-trainingen voor leerkrachten waar nu de online versie van beschikbaar is. Verder heeft hij 7 jaar het Geluksmuseum geleid, een Geluksprogramma voor basisscholen. De laatste 7 jaar heeft hij als docent (bedrijfs)economie in het VO lesgegeven.

De mens creëert zijn eigen werkelijkheid. Wat je aandacht geeft wordt groter. Het werd Ton al snel duidelijk dat wij gewoonte-dieren zijn. 95 tot 99% van de tijd wordt ons gedrag gestuurd door wat we in ons brein hebben geprogrammeerd in de loop van ons leven. Wij leven grotendeels onderbewust, op de automatische piloot. En die is niet altijd gericht op dat wat we willen bereiken of waar we blij van worden. Als wij onze dromen willen waarmaken dienen we ons onderbewuste brein te herprogrammeren voor succes. De topondernemer is al op de juiste manier geprogrammeerd voor succes. Als hij zijn automatische denkpatronen weer bewust wordt, kan hij ons uitleggen hoe je dat doet. Ton helpt daarbij.

Topondernemers

Als Inspiratiebron, als voorbeeld voor de Succes-Mindset en als Receptenboek.

Inspiratiebron

Elke Topondernemer heeft zijn eigen inspiratiebronnen en weet hoe belangrijk het is om jonge ondernemers te laten zien wat er mogelijk is en dat het mogelijk is.

Succes-Mindset

Je kunt nog zo je best doen, hoge cijfers halen op school, 100 uur in de week werken aan je projecten, maar als je onderbewuste programmering, je mindset, niet meewerkt zal werkelijk succes uitblijven. Daarom is in dit programma het werken aan de mindset één van de essenties.

Succes-Receptenboek

'Ik zie wat je doet maar hoe doe je dat?' Een vaardigheid is een patroon van denkstappen. Wat we doen en wat we kunnen heeft alles te maken met hoe we dat in ons brein georganiseerd hebben. Alleen de expert is zich niet meer bewust van de manier waarop hij dat doet in zijn gedachten. Met ons onderzoek maken we de recepten achter het succesvolle gedrag weer bewust en overdraagbaar.

Inspiratie

Succes is het waarmaken van je dromen. Begin je met ondernemen of ben je al een tijdje bezig en wil je flinke stappen vooruit zetten? In dit programma laten de topondernemers zien hoe zij hun dromen waarmaken.
Naast dat zij stevig groeien hebben ook zij tegenslag en worsteling moeten doorstaan en hebben zij dat telkens overwonnen.

Geloof in je dromen en geef nooit op!

Verandering van mindset

'Kan ik dat wel? Ben ik dat succes waard? Wie ben ik dan wel? Dat lukt me nooit!' Verander in je manier van denken dat wat je tegenhoudt om in actie te komen. Herprogrammeer je onderbewuste, dat jouw denken en doen voor 95% van de tijd stuurt, vertrouw op je onderbewuste  innerlijke intelligentie en durf je potentie volledig waar te maken.

Herprogrammeer je mindset voor succes!

Gedragsmodellering

Hoe zou je het vinden als je rechtstreeks handvatten, voorbeelden, recepten, tips en trucs krijgt van de meest succesvolle ondernemers in Nederland?

Met Topondernemers als rolmodellen voor succesvol ondernemen. Van hen afkijken en hun succesvolle recepten gebruiken.


Spieken bij Topondernemers!

De Topondernemers

Dit zijn de Topondernemers die op dit moment (september 2020) in het onderzoek hun bijdragen leveren:

- Bas van der Veldt van AFAS

- Dave Schram van Shooting Star Filmcompany

- Kees de Jong van NLgroeit

- Marco Aarnink van Print.com

- Michael van Hoorne van van Hoorne Entertainment

- René Frijters oprichter van Alex en KNAB

- Wil Mulders van Prins Petfood en de Martin Gaus Academie

- Heleen Dura van Oord van DQ&A Media Group, Peak Capital en bestuurslid bij Jong Ondernemen

Youtube Succesgewoonten

Elke donderdag een nieuwe aflevering van succesgewoonten van topondernemers op Youtube. Een training die uitnodigt tot actie en resultaat.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.